
.....halloumi. Salt, fast och underbart god halloumi...

...stekt i olivolja...

.....och vitlök. Precis som jag lärt mig av Bess McNeil.

...till det en sallad på matvete och färska knippemorötter i en dressing gjord på balsamvinäger, timjan, olivolja och...

.... massvis med flytande honung.

...på tallriken låg salladsblad, gurka, paprika och spröda sockerärtor.

....en ljuvlig mozzarellasallad på tomater skördade av en granne på landet. Tomater söta som socker.

...som smaksättare en hommus med mycket tahine, denna fina och söta sesampasta som blandar sig så väl med smaken av spiskummin.

....i ett immigt glas... kallt, friskt och rent vatten.
Jag är mätt och nöjd och har min lägenhet full av flyttkartonger. Ute är himlen blå och i mitt hjärta är kärleken röd. Sällsamhet.
----------------------------------------------------------
Men kvinna, du gör mig vrålhungrig!!!
SvaraRaderaSån där mat orkar inte jag grejsa till i min ensamhet, snyft. Det lät ju bara så friskt och gott.
Själv ska jag äta lite nyplockade blåbär med mjölk nu.
I går fick jag ett vykort med recept på blåbärsglass. Lät fint. Halloumi bara måste man ha ibland. Den sältan är beroendeframkallande.
SvaraRadera...hahaha...när jag flyttat in i det nya hemmet så ska jag bjuda dig på massor med goda veggogrejer. jag lovar. men du, blåbär och mjölk, det är inte helt fel det heller.
SvaraRaderahemgjord glass..... fan så gott. kan inte för mitt lv glömma din hemgjorda lavendelglass. det är nog en av de mest magiska smakersensationer jag upplevt i mitt liv. ska se till att ha en tuva lavendel på vår balkong nästa sommar.
Lavendelglass. Det lär ju inte heller så fel. Aldrig provat iof, men ingen glass är väl fel :-)
SvaraRaderaInte hemmagjord iaf.