carmina burana

To see a world in a grain of sand and a heaven in a wild flower, hold infinity in the palm of your hand and eternity in an hour.

2007/01/13

Hej mitt vinterland, nu är jag här...

Saknar det blå vinterljuset när klockan närmar sig fem på eftermiddagen. När månen syns som en liten prick i gult mot den isblåa skymningshimlen. Knastret under sulorna när man går hemåt. Prasslet av dunjackor och andetag där näsans flimmerhår blir som sockerkristyr.

Saknar att få se vintern sakta smälta. När snön som kommer inte orkar motstå den mildare luftens envisa övertag. När förra årets frukter och bär täcks av ett blött snötäcke som ligger som en mössa över den sida som vetter mot himlen.

Saknar att vakna i ett annorlunda ljus och titta ut och se rimfrosten som svept sin gnistrande hinna över allt som stått stilla under natten. När det är så vackert att det gör ont i hjärtat och inga ord kan beskriva det makalösa sceneri som möter ens iris.
Nu sveper ickevintern sin gråa mantel kring verklighetens tunna axlar med en genomträngande suck. Det gråa vinner över de färger världen egentligen består av. Regn. Geggamoja under skorna.
Vill ha snö. Nu.


3 kommentarer:

  • Klockan 13 januari 2007 kl. 19:38 , Anonymous Anonym sa...

    Åååå, det låter bara så underbart. Du får mig verkligen att känna hur vacker väntern är som jag bara saknar så enormt....

    Det jag saknar utöver det du beskriver är pulkaåkning med ostmackor och varmchoklad. Snöskvätt i ansiktet och så givetvis snö mellan vante och jacka. Rosiga kinder och småkalla tår efter en dag ute i pulkabacken...längtar!!

     
  • Klockan 14 januari 2007 kl. 02:03 , Blogger Carmina Burana sa...

    ....visst är det det jag menar!!! älskar det där friska kalla som så snabbt byter till friskt varmt när man kommer inomhus. att vara ute en hel dag, att gå med raska steg och känna hur kylan biter på kinderna och komma in med lite svettig panna, mössostyrig frisyr och känslan av att ha gjort nåt sunt......längtar....

    I want winter......

     
  • Klockan 14 januari 2007 kl. 14:01 , Anonymous Anonym sa...

    Det luktar så gott med vinter. En person som varit ute i minusgrader och som kommr in i värmen doftar så hejdlöst gott.

     

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida