carmina burana

To see a world in a grain of sand and a heaven in a wild flower, hold infinity in the palm of your hand and eternity in an hour.

2007/01/02

Katharine Hepburn



Hon föddes 1907 och gick ur tiden 2003. Ålder var hög och hennes ikonstatus solid som glas. Men tji fick vi och alla andra för är det inte fantastiskt att hon (med stor sannolikhet, vill jag tillägga) var lesbisk!! För två år sedan kom en biografi om henne som påtalar möjligheten att hon var bisexuell och i dagarna kunde man läsa en recension av en bok som mer tydligt påtalar hennes homosexualitet.

Den vill jag läsa, för djävlar så vacker hon var, Katharine.

3 kommentarer:

  • Klockan 3 januari 2007 kl. 15:03 , Anonymous Anonym sa...

    ja sanna mina ord och herreminje!

     
  • Klockan 3 januari 2007 kl. 16:15 , Blogger Carmina Burana sa...

    ... och den hesa rösten hon hade... kärv som treans sandpapper.
    har alltid haft en märklig förkärlek fär Hepburnskan. en kompis syster är otroligt lik henne.

     
  • Klockan 6 augusti 2008 kl. 18:50 , Blogger Lolita of the Classics sa...

    Och i hennes egen självbiografi talar hon sida upp och sida ner om hennes lyckliga äktenskap med Spencer Tracy.

    Biografier skrivna av andra än personerna själva eller deras närstående har ungefär samma trovärdighetsgrad som Aftonbladet.

    Jag hade för länge sedan en biografi om Greta Garbo, som ansågs vara en av de bästa som skrivits. Den berättade mycket om hennes tankar om hennes olika filmer, män, relationer etc. Sensation!
    På första sidan stod det med mikroskopisk text: "Denna bok är inte godkänd av varken Greta Garbo eller hennes dödsbo". Jag kastade boken.

    Man bör inte fästa alltför stor uppmärksamhet vid böcker som skrivs efter någons död, när denne inte kan försvara sig själv. De ville sannerligen bara tjäna pengar och behövde sensationella ämnen. (Svårt att finna material, då hon sällan gav intervjuer.)

    //Lotten

     

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida