carmina burana

To see a world in a grain of sand and a heaven in a wild flower, hold infinity in the palm of your hand and eternity in an hour.

2006/12/12

The Flying Doctors

1985 spelades den fantastiska serien "Doktorn kan komma" in och jag och min mamma följde den slaviskt. Inget om den lilla byhålan Coopers Crossing undgick våra hungriga blickar och vi suckade och pratade om hur bra det var. Vi grät en skvätt när det var sorgligt och sa förmodligen vid varje avsnitt att "Käre värld så bra australiska serier är, de är ju såååå natuuurliga och inte alls så tillgjorda som de amerikanska. Det handlar ju liksom om vanligt folk!"
Allt var lika intressant, hur de opererade, hur Vic och hans sötsyrliga fru skötte det lilla bar-hotellet, hur skvallerkärringen Violet var så tjock att hon inte mådde bra och att hon alltid bar klänningar stora som tält med små blommor i mönstret, hur piloten och bilmekanikern började dejta och hur doktorn och systern började dejta och hur de hade en kille som kallades för DJ som skötte komradion och som alltid ställde till det för sig men sen klarade skivan.... ja, ni fattar. Allt.
Ett fint minne.

2006 ville jag bli doktor men så blev det inte.

3 kommentarer:

  • Klockan 13 december 2006 kl. 10:29 , Anonymous Anonym sa...

    Åhhh, kommer oxå ihåg denan serie, frösökte se så många avsnitt jag bara kunde. Tänk vad man glömmer att de fanns men så fort man ser bilden av dem ploppar minnena upp. Underbart!

     
  • Klockan 13 december 2006 kl. 10:52 , Blogger Carmina Burana sa...

    ...visst är det underligt, det där med minnen. att de ligger där någonstans och skräpar i huvet.... märkliga varelser, vi människor.

     
  • Klockan 14 december 2006 kl. 08:45 , Anonymous Anonym sa...

    doktorer i all ära...tids nog är det tid för hattar. Kram min bästa proffesora.

     

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida