carmina burana

To see a world in a grain of sand and a heaven in a wild flower, hold infinity in the palm of your hand and eternity in an hour.

2007/06/27

När blommorna ser på mig

"En varm augustikväll år 1762 ser Elisabeth Christina Linné att krassen blixtrar till ute i trädgården. Natt efter natt ett ljus ur blomman i mörkret. Vad är det för en kraft som får den indianska krassen att lysa? Ett elektriskt fenomen? Och vad är det som gör att glöden kan slockna hos en människa?
Hon som är dotter till Carl von Linné upptäcker också det sexuella systemet och den ordning som råder i livet. En ordning som ej går att rubba?"

"Linnés dotter Lisa är en flicka med nyfikenhet och lust att skriva och forska. Med lust att älska. Hon blir en kvinna som aldrig får vara på sitt sätt, som snävats och tuktats. Ändå har hon kvar sin genomskådande blick och envishet också i uppgivenheten när hon går vilse i livet. Berättelsen är en fantasi med utgångspunkt i ett verkligt öde, om en kvinna som inte passar in i sin tid."


Om ni inte vet vad ni ska läsa i hängmattan....läs den här. Vacker och hård som granit om en själs sista irrfärd i livet.

1 kommentarer:

  • Klockan 30 juni 2007 kl. 09:59 , Anonymous Anonym sa...

    jag vill läsa den! kanske jag tar den som bokklubbsbok när det är min tur att välja!

     

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida